Meet Bommel

Bommel is een Golden Retriever van 4 jaar oud en geboren op een boerderij. De eerste keer dat ik op de boerderij kwam voelde ik al meteen een fijne energie. Een aantal van de pups zouden mogelijk opgeleid worden tot hulphond. In plaats van dat ik zelf de hond heb uitgekozen, heeft de hulphondenstichting in samenwerking met de fokker Bommel aan mij gematcht. Dat was zo’n spannend moment, ik moest volledig de controle loslaten. De boerderij heeft mij niet alleen mijn lieve Bommel gegeven, maar ook een dierbare vriendschap met de fokkers en het gevoel van thuis komen op de boerderij.

Bommel en ik hebben meerdere cursussen met succes doorlopen: alle gehoorzaamheidstrainingen, actief speuren, hersenwerk en als afsluiter frisbee training. Daar ligt Bommel zijn talent en passie, het apporteren van een frisbee is voor hem echt het állerleukste wat er is!

Daarnaast is hij mijn trouwe partner tijdens de wandelingen met de uitlaatservice. Bommel heeft mij het idee en de inspiratie gegeven om Animal Care by Kelsey te starten, zonder hem in beeld had ik deze stap nooit durven nemen. Nu als co-coach heeft hij een hele andere rol erbij gekregen, een rol die hij feilloos en met veel plezier en liefde oppakt.

Bommel is gevoelig, enthousiast en een kei in het spiegelen en het aangeven van non-verbale communicatie. Hij vindt het lastig om te dealen met mensen of honden die de energie in de ruimte overheersen. Ik weet dat hij dit ervaart, dus mijn rol is om hem hiervoor te beschermen en hem hierin verder te begeleiden.

Bommel is zo’n hond met een ontzettende ‘will-to-please’. Als je iets aan hem vraagt voert hij het met opperste concentratie uit en hij gaat als maar door tot het hem lukt. In zijn leven heeft hij medisch gezien al zoveel tegenslagen gehad, maar zoals de doorzetter die hij is slaat hij zich er altijd weer doorheen.

Voor andere honden en mensen heeft Bommel een ondersteunde, begeleidende, sturende rol en ik vind dit simpelweg MAGISCH. Elke dag word ik wakker met een glimlach door hem, als we het over happy place hebben: Bommel is mijn happy place!

Let jij op de subtiele signalen van jouw hond?
Waar of wat is jouw happy place?