Jouw hond is het waard

Ha, daar ben ik weer! Tijd om iets belangrijks te delen, iets wat ik ECHT van mijn hart moet. Van de week liepen mijn vriendin en collega Daan&Dogs en ik tegen een bijzondere situatie aan. Op zulke moment is het zó fijn om gelijkgestemden te hebben in je omgeving! Met deze mensen kun je verbinden, brainstormen maar vooral ook je hart luchten. Er zijn natuurlijk ook een hoop mensen met een andere visie, iets wat ik ook respecteer. Ik vind het belangrijk om ook mijn visie met jullie te delen.

Wij mensen hebben een ongelofelijke drang om snel te grijpen naar een quick-fix. Waarom zou je voor de moeilijke weg gaan als het ook makkelijk kan? Ik zie zo ontzettend veel mensen in mijn omgeving die gaan voor een quick-fix. Ik wil zeker niet alle trainingsmethodes over een kam scheren, maar in het jaartal van 2021 zijn er nog steeds heel veel mensen die gebruik maken van de ‘ouderwetse’ trainingsmethodes. Mensen zijn hier gevoelig voor, deze technieken geven resultaat en vaak snel ook! Wat ik voorbij zie komen is dat honden getraind worden door middel hierachie, niet-diervriendelijke hulpmiddelen, dominantie, angst en het afdwingen van respect. Een absolute no-go dus!

Als eigenaar ben je verantwoordelijk om jouw hond te leren begrijpen. Dit kost veel tijd en investering in het verdiepen van de hondentaal. De meeste problemen ontstaan doordat wij onze honden niet goed genoeg kunnen lezen. Voor honden natuurlijk super frustrerend, ze willen begrepen en gehoord worden. Loop je ergens tegen aan en wil je een gedragstherapeut inschakelen? Verdiep je eerst in de trainingsmethode die de therapeut toepast maar ook in de opleiding van de therapeut. De methode die toegepast wordt, kan je hond echt maken of breken.
Ik ben ook geen hondenvrouwtje die de hele dag met een snoepje achter haar hond aan loopt. Maar waar ik wel in geloof is het creëren van verbinding met je hond, het leren begrijpen van de hondentaal, het opbouwen van wederzijds vertrouwen en elkaar behandelen met respect. Dit werkt ook en geeft op langertermijn zoveel meer resultaat, het kost alleen veel meer tijd.

🐾 Jouw hond is het waard om gehoord te worden.
🐾 Jouw hond is het waard om met liefde, begrip en respect behandeld te worden zoals jij dat andersom ook van jouw hond verwacht.
🐾 Jij bent het waard om die ultieme verbinding te ervaren met je hond.

Als je het nodig hebt, vraagt om hulp….
Want jouw hond is het waard!