Traject op maat

Een uniek traject: Jouw hond & jij

Je hond is jouw beste vriend!

- Door dit traject leer jij hoe je beter kunt communiceren met je hond en ben je ervan bewust wat jouw hond écht nodig heeft
- Na het traject voelt de hond zich gehoord, begrepen en je hebt nog meer inzicht opgedaan in wie jouw hond eigenlijk is en welke emoties jouw hond ervaart
- Je leert hoe je om kunt gaan met de ‘valkuilen’ van jouw hond en je leert waar je jouw hond voor moet beschermen
- Als eigenaar doe je veel nieuwe inzichten op over je rol in jullie relatie en je wordt je bewust welk spiegelgedrag jouw hond vertoond
- De nadruk ligt heel erg op het herkennen van signalen, daardoor leer jij stress en kalmeringssignalen te herkennen (en ook het begeleiden ervan) waardoor je meer inzicht krijgt in de taal van de ‘vrije hond’
- Je leert hoe je écht kan samenwerken als een team met jouw hond en na het traject is de relatie tussen jou en jouw hond met sprongen vooruit gegaan!

Wil jij het bovenstaande bereiken? Dan ben je bij MIJ aan het juiste adres!

Hoe gaan we dat dan samen doen?
Door middel van een uniek en individueel samengesteld traject gaan we er voor zorgen dat we de relatie met jouw hond verbeteren. Tijdens de coaching ga ik jou helpen om de individuele taal van jouw hond te leren begrijpen. Je leert vooral begrijpen waar bepaald gedrag vandaan komt, begrip is namelijk één van de eerste fases voor erkenning, reflectie en dus ook verandering! Daarnaast gaan we aan de slag met spiegelgedrag.

Honden leven in het hier en nu en geven pure feedback. Ze houden als het ware een eerlijke spiegel voor. Helaas zijn we tegenwoordig zo geoptimaliseerd dat we de belangrijke signalen van een hond vaak missen, maar honden zijn in staat om juist de kern te raken, een boodschap te kunnen geven en daarmee direct contact te maken met de eigenaar.

De werkwijze is holistisch en we werken samen vanuit lichaam en intuïtie. Dit traject is alleen geschikt voor baasjes die er écht voor durven te gaan! Het doet vooral een beroep op persoonlijk voelen en ervaren. Wanneer je weer in contact bent met je eigen gevoel, met jezelf, kun je weer groeien en contact maken met je hond. Deze inzichten en gevoelens zorgen voor een nieuwe balans. Het doel is dat het voelen en denken van zowel eigenaar als hond met elkaar in evenwicht komt, waardoor de relatie tot een hoger niveau wordt gebracht.

Ik leer je niet hoe je op een autoritaire manier met je hond moet omgaan, maar ik leer je hoe je vanuit gelijkwaardigheid met je hond om kunt gaan, hoe je de hond leert begrijpen en lezen en hoe je een sterke band met je hond creëert vanuit vertrouwen en respect.

Wanneer is dit traject helemaal voor jou gemaakt?
- Je staat natuurlijk open voor ontwikkeling en zelfreflectie!
- Het belang van werken vanuit een positieve en een fijne manier staat voor jou voorop.
- Je gelooft dat jouw hond jou spiegelt, maar je weet nog niet echt wat je hiermee moet.
- Je bent niet opzoek naar een quick fix en je gaat met veel enthousiasme het traject aan.
- Mocht het van belang zijn om dingen in je leven te veranderen voor je hond, dan ben je bereid dit te doen. Indien nodig ben je ook bereid de hond door een medisch specialist laten nakijken.
- Zelf kun je lekker aan de slag met de oefeningen, inzichten en de tips. Jij bent zelf de verandering en je gelooft dat je dit samen met mij kunt bereiken!

Het traject bestaat uit 3 sessies van 1 uur. Afhankelijk van de hulpvraag spreken we bij mij op locatie af, bij jou thuis of in het bos. Voor meer informatie mag je altijd contact met mij opnemen en dan sta ik je vrijblijvend te woord. Uiteraard kijken we eerst of dat dit traject passend is voor jullie. Hopelijk tot snel bij Animal Care!